Fijne feestdagen en happy 2023!

De kerstboom staat te pronken in de woonkamer en George Michael zingt weer iedere dag op de radio dat hij ‘Last Christmas’ zijn hart heeft weggegeven. Gelukkig maar, sommige dingen veranderen nooit. Dus.

Lees meer »

Look at me

Deze trotse tijger kijkt hooghartig door zijn hippe brilletje. Hij is cool maar ook slim en lijkt met deze trendy bril misschien wel een beetje een nerd. De zachte pastelkleuren geven hem een aaibaar en vriendelijk uiterlijk en zijn blik dwingt je om naar hem te kijken, vandaar ook de titel 'Look at me’/‘Kijk naar mij’.

Lees meer »

Bosweerspiegeling

Voor een idee voor een groter schilderij heb ik eerst een kleinere versie gemaakt in aquarel. Inmiddels staat deze versie te pronken in een lijstje. Ik vind het mooi hoe de kleuren in elkaar overvloeien. Een aquarel is op dat gebied altijd een beetje onvoorspelbaar op een leuke manier.

Lees meer »

Krullen-vrouwke

Bij het bekijken van foto's uit de jaren 90, kwam ik mezelf tegen met een hoofd vol krullen. Ik kreeg spontaan zin om weer eens een krullen-vrouwke te schilderen.

Lees meer »

Nu op mijn werktafel ...

Nu op mijn werktafel: het begin van wat één kunstwerk moet worden, bestaande uit 50 losse aquarellen van elk 12 x 12 cm. Dit bericht wordt dus vervolgd! Op de foto rechts is mijn lieve 'assistent' te zien; hij houdt alles vanuit zijn mand in de gaten.

Lees meer »

Nu ook kunstkaarten te bestellen!

Nadat ik steeds vaker de vraag kreeg of er ook kaarten via mijn eigen website te bestellen zijn, ben ik er maar eens voor gaan zitten om dit mogelijk te maken. Dit betekende natuurlijk dat ik me eerst moest gaan verdiepen in het opzetten van een webshop. Want ook al is het maar een klein aanbod wat ik nu beschikbaar heb op deze site, het werk om de webshop draaiende te krijgen was er niet minder om.

Lees meer »

Boulders Beach - pinguïn paradijs

Toen we naar Zuid-Afrika gingen, stond deze plek hoog op ons lijstje om te bezoeken: Boulders Beach, een mooi zandstrand aan de oostkant van het Kaapse schiereiland. Dit strand is de thuisbasis van een grote pinguïnkolonie. Het is geweldig om te zien hoe de pinguïns liggen te zonnen en te luieren en in kleine groepjes of alleen het water in waggelen om een visje te gaan vangen of om lekker af te koelen. Hier zou je mij dus iedere ochtend kunnen droppen en als de zon onder is weer op komen halen. 

Lees meer »

Banjo bass & little bird

Oké, dit schilderij is af! Een aantal jaar geleden zag ik een muzikante op dit instrument spelen in een park in New York. Ze maakte deel uit van het duo: Coyote & Crow. Terwijl ik naar hun vrolijke muziek luisterde, kreeg ik meteen het idee om dit mooie instrument een keer in een schilderij te gebruiken. En dit is het resultaat.

Lees meer »