Over mij

het gezicht achter de schilderijen en foto's . . .

Van jurist en tekstschrijver naar fotograaf en kunstschilder

Mijn werkzame leven volgde geen vast en logisch pad: van jurist en tekstschrijver naar fotograaf en kunstschilder. De drang om creatief bezig te zijn heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven.

Mijn schilderavontuur begon in 1996 met een workshop schilderen op een houten paneel. Hoewel ik een paar jaar schilderlessen heb gevolgd, ben ik vooral een autodidact wat het schilderen betreft. De passie voor fotografie is in 2004 ontstaan tijdens een rondreis van een maand door Nieuw-Zeeland. Niet lang daarna heb ik de Vakopleiding Fotografie (Fotovakschool) gevolgd en werd fotografie meer dan een hobby.

Penseel, camera en pen
In 2015 ben ik van het juridische werk volledig overgestapt op werken met penseel en camera. Ook schrijf ik nog korte teksten en gedichten.

Op deze website komt alles samen: schilderen, fotografie en schrijven.

“Hopelijk leeft mijn liefde voor de natuur voort in mijn werk”

Natuur en reizen als inspiratie

In al mijn werk is de natuur een grote inspiratiebron. Van dieren tot prachtige landschappen en bloemen, ik geniet er enorm van, of het nu in de achtertuin is of op reis.

Ik gebruik vooral mijn eigen foto's als referentie voor mijn schilderijen. Zo ervaar ik eerst het 'wauw'-moment bij het fotograferen van een mooi tafereel of dier en daarna probeer ik dat moment te vertalen in verf of inkt.

Reizen is een passie die ik deel met mijn man. Onze ultieme reisbestemming is een combinatie van veel natuur en leuke, intieme steden of pittoreske dorpjes. Tot mijn favoriete bestemmingen horen in ieder geval: Bolivia, IJsland, Namibië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, en Yellowstone.