Over mij

het gezicht achter de schilderijen, tekeningen, foto's en gedichten . . .

Van jurist en tekstschrijver naar kunstschilder, schrijver en fotograaf

Mijn werkzame leven volgde geen logisch pad. Na een aantal jaren als jurist werkzaam te zijn geweest, ben ik gaan schrijven voor uitgevers van juridische boeken en websites.

Daarnaast heb ik altijd de drang gehad om creatief bezig te zijn. In mijn vrije tijd begon ik met schilderen en na een rondreis in 2004 door Nieuw-Zeeland ontdekte ik de fotografie. Niet lang daarna heb ik de Vakopleiding Fotografie (Fotovakschool) gevolgd en werd fotografie meer dan een hobby.

Helaas kreeg ik in 2011 de diagnose systemische sclerose, waardoor ik uiteindelijk niet meer fulltime kon werken als jurist en tekstschrijver. 

Penseel, pen en camera
Sinds 2015 richt ik me volledig op mijn creatieve kant: ik schilder, schrijf en fotografeer. Onder de naam Donsletters schrijf ik gedichten en korte teksten voorzien van eigen tekeningen en illustraties.

Ik wil graag het beste uit mezelf halen, ondanks de beperkingen. Met mijn werk hoop ik mensen te inspireren en te raken. 

"Hopelijk leeft mijn liefde voor de natuur voort in mijn werk"

Natuur en reizen als inspiratie

De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Van dieren tot prachtige landschappen en bloemen, ik geniet er enorm van, of het nu in de achtertuin is of op reis.

Ik gebruik vooral mijn eigen foto's als referentie voor mijn schilderijen en als illustratie bij gedichten en teksten. 

Reizen is een passie die ik deel met mijn man. Onze ultieme reisbestemming is een combinatie van veel natuur en leuke, intieme steden of pittoreske dorpjes. Tot mijn favoriete bestemmingen horen in ieder geval: Bolivia, IJsland, Namibië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, en Yellowstone.