Over Carmen

het gezicht achter de schilderijen en foto's . . .

Hallo, leuk dat je meer over mij wilt weten! Ik ben Carmen de Bruijn, woonachtig in Linne (NL) met manlief en onze teckel Tinus.

Mijn professionele leven volgde geen vast, logisch pad: van jurist en tekstschrijver naar fotograaf en kunstschilder. Maar de drang om creatief bezig te zijn heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld.

Mijn schilderavontuur begon in 1996. Eerst schilderde ik alleen in mijn vrije tijd, maar het nam in de loop der jaren steeds meer uren in beslag. Ik heb een paar jaar schilderlessen gevolgd bij Kunstacademie Te Wildt en bij kunstenares Mandy Nellestein. Daarna heb ik me zelfstandig verder ontwikkeld.

De passie voor fotografie is in 2004 ontstaan tijdens een rondreis van een maand door Nieuw-Zeeland. Fotografie werd al snel meer dan een hobby. De Vakopleiding Fotografie (Fotovakschool) heb ik succesvol afgerond.

Paint, pixels en pen
In 2015 ben ik volledig overgestapt op het penseel en de camera. Wel schrijf ik nog gedichten en korte teksten.

Op deze website komt alles samen: schilderen, fotografie en schrijven.

"Hopelijk leeft mijn liefde voor de natuur voort in mijn kunst"

Natuur en reizen als inspiratie

In al mijn werk is de natuur een grote inspiratiebron. Van dieren tot prachtige landschappen en bloemen, ik geniet er enorm van, of het nu in de achtertuin is of op reis.

Ik gebruik voornamelijk mijn eigen foto's als referentie voor mijn schilderijen. Zo ervaar ik eerst het 'wauw'-moment bij het fotograferen van een mooi tafereel of dier en daarna probeer ik dat moment te vertalen naar verf op het doek.

Reizen is een passie die ik deel met mijn man. Onze ultieme reisbestemming is een combinatie van veel natuur en leuke, intieme steden of pittoreske dorpjes. Mijn favoriete bestemmingen zijn tot nu toe: Bolivia, IJsland, Namibië, Nieuw-Zeeland, Peru, Zuid-Afrika, en Yellowstone.