Over Carmen

Wat ik allemaal doe en deed ...

Op deze website komt alles samen: schilderen, fotografie en schrijven oftewel paint, pixels en pen.

Hallo, leuk dat je wat meer over mij wilt weten! Ik ben Carmen de Bruijn, Nederlandse van geboorte en nu met manlief en onze teckel Tinus woonachtig in het Belgische Lommel.

Schrijven
In de laatste 20 jaar is mijn werk steeds meer de creatieve kant opgegaan. Ik heb na mijn studie Nederlands Recht bij verschillende bedrijven gewerkt als jurist. Totdat ik op een andere manier met taal bezig wilde zijn. Dat leidde ertoe dat ik in 2005 ben gestart als freelance tekstschrijver.
Mijn huidige schrijverij bestaat vooral uit het schrijven van gedichten en teksten bij illustraties.

Schilderen
Zo rond 1996 ben ik in mijn vrije tijd begonnen met schilderen. Ik heb een paar jaar lessen gevolgd in fijnschilderen met olie- en aquarelverf, bij Kunstacademie Te Wildt en bij kunstenares Mandy Nellestein. Daarna heb ik me als autodidact verder ontwikkeld in de schilderkunst.

Fotografie
Toen ik in 2004 een maand lang in Nieuw-Zeeland rondreisde, raakte ik besmet met het fotografievirus. Fotografie werd al snel meer dan een hobby. Ik heb de Vakopleiding Fotografie (Fotovakschool) succesvol afgerond en ben mijn werk als tekstschrijver gaan combineren met fotografie.

 

Paint, pixels en pen
Op deze website komt alles samen: schilderen, fotografie en schrijven.

Natuur en reizen als inspiratie

In al mijn werk is de natuur een grote inspiratiebron. Van dieren tot prachtige landschappen en bloemen ... ik geniet er enorm van, of het nu in de achtertuin is of op reis.

Reizen is een passie die ik deel met mijn man. Onze ultieme reisbestemming is een combinatie van veel natuur en leuke, intieme steden of pittoreske dorpjes.

We hebben het geluk dat we al heel wat mooie plekken mochten bezoeken op deze wereld, Favoriet zijn tot nu toe: Bolivia, IJsland, Nieuw-Zeeland, Peru, Zuid-Afrika, de Lofoten en Yellowstone.