Over Carmen

het gezicht achter de schilderijen & foto's

Hallo, leuk dat je meer over mij wilt weten!

Ik ben Carmen de Bruijn, Nederlandse van geboorte en nu met manlief en onze teckel Tinus woonachtig in het Belgische Lommel.

In de laatste 20 jaar is mijn werk steeds meer de creatieve kant opgegaan. Ik heb na mijn studie Nederlands Recht bij verschillende bedrijven gewerkt als jurist. Op een bepaald moment wilde ik op een andere manier met taal bezig zijn. Dat leidde ertoe dat ik in 2005 ben gestart als freelance tekstschrijver. 

Daarnaast werk ik momenteel vooral als kunstschilder en fotograaf. Hoe dat zo gekomen is, lees je hieronder.

 

Schilderen
Rond 1996 ben ik in mijn vrije tijd begonnen met schilderen. Ik heb een paar jaar lessen gevolgd in fijnschilderen met olie- en aquarelverf bij Kunstacademie Te Wildt en bij kunstenares Mandy Nellestein. Daarna heb ik me als autodidact verder ontwikkeld in de schilderkunst.

Fotografie
In 2004 heb ik een maand lang rondgereisd in Nieuw-Zeeland, waar ik besmet ben geraakt met het fotografievirus. Fotografie werd al snel meer dan een hobby. Ik heb de Vakopleiding Fotografie succesvol afgerond en ben mijn werk als tekstschrijver gaan combineren met fotografie en schilderen.

Natuur en reizen als inspiratie

In al mijn werk is de natuur een grote inspiratiebron. Van dieren tot prachtige landschappen en bloemen ... ik geniet er enorm van, of het nu in de achtertuin is of op reis.

Reizen is een passie die ik deel met mijn man. Onze ultieme reisbestemming is een combinatie van veel natuur en leuke, intieme steden of pittoreske dorpjes.

We hebben het geluk dat we al heel wat mooie plekken mochten bezoeken op deze wereld, Favoriete landen heb ik te over, zoals: Bolivia, IJsland, Nieuw-Zeeland, Peru, Zuid-Afrika, Namibië, de Lofoten en Yellowstone.