Wie is en wat doet Carmen

Ik ben kunstschilder, fotograaf en tekstschrijver. Mijn wieg stond in Nederlands Limburg en nu staat mijn bed in Belgisch Limburg.

Wat ik het liefst doe? Creatief bezig zijn, of het nu met verf, met een camera of met taal is.

 • Paint

  Mijn schilderavontuur begon in 1996 met het schilderen op een houten paneel. Later volgde ik een aantal jaren schilderles, eerst bij Kunstacademie Te Wildt (olieverf) en daarna bij kunstenares Mandy Nellestein (aquarelverf). Ik schilder nu met acryl, aquarelverf en inkt, al dan niet in combinatie met andere materialen, zoals papier en stof. Ook gebruik ik vaak patronen in mijn werk.

 • Pixels

  Toen ik in 2004 een maand lang in Nieuw-Zeeland rondreisde, raakte ik besmet met het fotografievirus. In de jaren daarna heb ik mezelf ontwikkeld op fotografisch en technisch gebied. De Vakopleiding Fotografie (Fotovakschool) heb ik succesvol afgerond. Ik houd me bezig met natuur-, stilleven- en reisfotografie.

 • Pen

  Na het afronden van de studie Nederlands Recht ben ik bij verschillende bedrijven werkzaam geweest als jurist. In 2005 ben ik gestart als freelance tekstschrijver. Sindsdien schrijf ik onder de bedrijfsnaam MeesteRtaal journalistieke, juridische en andersoortige teksten voor o.a. uitgevers en vakbladen.

 • Reiziger

  Reizen is een passie die ik deel met mijn man. Favoriete bestemmingen (tot nu toe): Bolivia, Canada, IJsland, Peru, Marokko, Nieuw-Zeeland, de Lofoten en de nationale parken Yellowstone, Bryce Canyon en Arches in de VS.

 • Sclerodermie op de kaart zetten

  In 2011 werd mijn leven op zijn kop gezet toen ik de diagnose systemische sclerose (sclerodermie) kreeg. Sclerodermie is een zeldzame chronische auto-immuunziekte die het bindweefsel en de kleine bloedvaten aantast. Systeemsclerose moet absoluut meer bekendheid krijgen, zodat er meer onderzoek wordt gedaan! Meer weten? Kijk op: Stichting Sclerodermie of Reumafonds.

 • Gek op

  Wij delen ons huis met een viervoetig, kwispelend schepsel: een ruwharige dwergteckel die (soms) luistert naar de naam Tinus. Hij is eigenwijs, lief en heeft humor.