Over Carmen

Als jurist en tekstschrijver zijn woorden mijn gereedschap. Sinds enkele jaren ben ik echter vooral een beeldenmaker. Ik schilder, fotografeer en maak illustraties.

Wat ik het liefst doe? Creatief bezig zijn, of het nu met verf, met een camera, een computer of met woorden is.

 • Paint

  Mijn schilderavontuur begon in 1996 met het schilderen op een houten paneel. Later volgde ik een aantal jaren schilderles, eerst bij Kunstacademie Te Wildt (olieverf) en daarna bij kunstenares Mandy Nellestein (aquarelverf). Ik schilder het liefst met acryl, aquarelverf en inkt, al dan niet in combinatie met andere materialen, zoals papier en stof. Ook gebruik ik vaak patronen in mijn schilderijen.

 • Pixels

  Toen ik in 2004 een maand lang in Nieuw-Zeeland rondreisde, raakte ik besmet met het fotografievirus. In de jaren daarna heb ik mezelf ontwikkeld op fotografisch en technisch gebied. De Vakopleiding Fotografie (Fotovakschool) heb ik succesvol afgerond. Als fotograaf houd ik me bezig met natuur-, stilleven- en reisfotografie.

 • Pen

  Na het afronden van de studie Nederlands Recht ben ik bij verschillende bedrijven werkzaam geweest als jurist. In 2005 ben ik gestart als tekstschrijver. Tegenwoordig staat de ‘pen’ meer voor de digitale pen/inktpen waarmee ik beeldbewerkingen en illustraties maak.

 • Reiziger

  Reizen is een passie die ik deel met mijn man. In mijn top 10 van favoriete bestemmingen staan in ieder geval: Bolivia, Canada, IJsland, Nieuw-Zeeland, Peru, Zuid-Afrika, de Lofoten en Yellowstone.

 • Sclerodermie op de kaart zetten

  In 2011 werd mijn leven op zijn kop gezet toen ik de diagnose systemische sclerose (sclerodermie) kreeg. Sclerodermie is een zeldzame chronische auto-immuunziekte die o.a. het bindweefsel en de kleine bloedvaten aantast. Systeemsclerose moet absoluut meer bekendheid krijgen, zodat er meer onderzoek wordt gedaan! Meer weten? Kijk op: Stichting Sclerodermie of Reumafonds.

 • Gek op

  Wij delen ons huis met een viervoetig, kwispelend schepsel: een ruwharige dwergteckel die (soms) luistert naar de naam Tinus. Hij is eigenwijs, lief en heeft humor.

 • Huis en haard

  Mijn wieg stond in Nederlands-Limburg en nu staat mijn bed in Belgisch-Limburg, in de grensplaats Lommel.